torsdag den 1. november 2012

RØDBEDER SYNGER: "VI ER RØDE, VI ER HVIDE..." 
Ja dét kunne disse stribede rødbeder sagtens synge, hvis de altså havde en stemme. Sjove og spøjse er de – og lidt forunderligt sådan at kunne være stribede.

Disse hedder Chioggia Pink og er som alle andre rødbeder eksplosionssunde og struttende af både antioxidanter, folsyre og kostfibre - så her er det på ingen vis kedeligt at spise sundt, men berigende, farverigt og smilfremkaldende for hele familien.
Jeg har ikke før dyrket rødbeder, men er begejstret for deres smukke blade og stærktfarvede rod
....Og så har jeg nu draget den erfaring, at det ikke er for sjov, at der står skrevet, at man skal tynde ud i antallet af planter, så manglende afstand ikke presser de lækre, sprøde beder – det må jeg huske til næste år...4 kommentarer:

 1. ja, rødbede er en taknemlig plante at så i køkkenhaven, og efterhånden findes der utroligt mange spændende opskrifter med den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og de er altså ret kønne og kan bruges ret bredt i madlavning også... Desværre blev årets udbytte ikke overvældende, da jeg lige glemte at udtynding nok har et formål, hm...

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 2. Hvor ER de fine, men jeg kan bedst li dem syltede, og så er sundheden nok så som så. Mon man kan lære at spise dem sammen med de andre ovngrøntsager, jeg har prøvet (også de stribede) meeeeen, min smag er ikke helt "voksen" endnu ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jo komme:0)

   Synes disse stribede er meget milde i smagen - så måske alligevel der findes en god begyndervariant derude til dine smagsløg?

   Har tidligere lavet en salat (sådan et møjsommeligt weekendprojekt), hvor rødbeder skæres i tændstiktynde stænger, vendes med god, sødet balsamico-dressing (olie, eddike, salt, peber og gerne lidt koncentreret saft) og tilføres friske blåbær. Super smuk salat og sund så den syder;0).
   Måske det kunne være en start?

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka