torsdag den 15. november 2012

HJÆLP! HVILKEN ROSE ER DETTE?Smukke, velduftende blomster i omtrent en måned fra begyndelsen af juli...Denne dejlighed købte jeg for 2 år siden med label på, som viste, at der her var tale om en Duchesse de Montebello.
Men dét er det ikke!

Blomsterne her er betragteligt mørkere end Duchesse de Montebello, men jeg ved nu ikke hvad denne roses egentlige navn nu er.

Er ret sikker på det er en gallica-rose som Duchesse de Montebello, den er på ca 110 cm høj og ret kraftig i vækst. Havde lidt opstartsvanskeligheder (stod indtil for 3 dage siden meget nær ældgammel pibeved), men en god gang jordforbedring hjalp gevaldigt på sagerne i år og sikke den gror.

Er der nogle der har idé til sortesnavn? Vil så utrolig gerne vide, hvad jeg har med at gøre...


18 kommentarer:

 1. kender ikke skønheden, sådan umiddelbar....
  me jeg smækker lige din blog på in nye rosenblog: bare gi´ mig en rose..<3

  SvarSlet
  Svar
  1. Alle tricks gælder, så tak for dit forsøg til opklaring:0)

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 2. Jeg tror, du skal have en bedre rosenkender end vi er. Det er så svært at se forskel på de forskellige roser, hvis man ikke er meget skrap til det. Jeg gætter på, at Knud Pedersen Rosenposten måske kan fortælle dig det. Jeg kan desværre ikke.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth. Jeg tænker også på Knud Pedersen - ellers må jeg til sommer igen vende bilens kølerhjelm mod det midtsjællandske og besøge planteskolen i Løve. I sommer var det med en gren af den gamle klatrerose, så i år kan denne måske blive denne der kommer med på tur, hvis opklaringsarbejdet stadigt pågår i juli:0).
   Kh
   Katinka

   Slet
 3. En rose, hvis navn er ukendt er næsten ikke til at have, den bliver jo ved med at stå i haven og sige ”gæt mig, gæt mig”, hvis ikke der kommer et bud er du velkommen til at prøve vores nyoprettede Facebook side ”Roser i Nordjylland – Det Danske Rosenselskab” der har jeg mulighed for at trække på en rigtig god rosenkender. Mange hilsner Merete Møller

  SvarSlet
  Svar
  1. Super-skønt råd Merete - så kan min rose blive debateret i nordjylland, vidunderlig tanke!
   Kan godt mærke, at det nager mig, at jeg ikke kender rosens sande væsen og karakter;0) - jeg bliver mindet om det hver eneste gang jeg støder på den i haven...uh, et navn ville gøre godt!

   Mange hilsner og god aften fra
   Katinka

   Slet
  2. Hej Katinka
   Gallicaroser er der jo en del af, Rosenposten.dk har vist næsten 80 forskellige man kan vælge imellem. Selv har jeg også en, som jeg tror tilhører den kategori, men som stadig står uden navn (den er fantastisk), måske kunne den få hjælp ved samme lejlighed, dna kan man vel ikke tage på roser – eller kan man? 
   Vil du selv lægge dit foto ind på Facebooksiden ”Roser i Nordjylland” af din rose eller skal jeg kopiere den over ?, så skal jeg gå videre med rosen til ham jeg kender…
   Mange hilsner fra Merete

   Slet
  3. Hej Merethe.

   Jeg må hellere tilmelde mig gruppen i weekenden og skal nok selv lægge fotos ind, men tusind tak for at tilbyde hjælpen - dét mener jeg virkeligt!
   Men er det egentligt ok, når man som jeg bor i Nordsjælland? Hvis ikke må du meget gerne kopiere fotos...

   Og ja der er et hav af skønne gallica-roser (blev helt overrumplet, da jeg i sommer drog til Planteskolen i Løve)! Smiler af dit dna-forslag - gik med nøjagtigt samme tanker i går, da jeg jo lige meget hvor hårdt jeg presser ikke kan vride et navn ud af den rosenbusk:0)

   Mange hilsner og god dag fra Katinka

   Slet
  4. Hej igen Katinka
   Som udgangpunkt er gruppen for alle og det vil være dejligt, hvis du vil være med på siden Katinka (den er meget ny, men vi har jo vinteren foran os). Facebooksiden "Roser i Nordjylland - Det Danske Rosenselskab" er tænkt, som en appetitvækker til rosernes verden, hvor man så efterfølgende kan melde sig ind i Rosenselskabet, hvis man får lyst til det, og hermed grave endnu dybere i dette vidunderlige område. Ordet Nordjylland indgår fordi jeg, som rosenkredsleder gerne vil endnu tættere på rosenfolket heroppe, så vi på sigt kan komme ud og nyde hinandens roser, men det skal bestemt ikke udelukke andre - du kommer måske af og til nord på og så ved du på forhånd lige, hvor du skal søge hen og se skønheder - smiler... . Kan vi hjælpe hinanden på tværs af "landegrænser" mener jeg det blot er en ekstra styrke.
   Mange hilsner fra Merete

   Slet
  5. Skøn idé - og man ved aldrig hvornår man kommer på de kanter... Er allerede medlem af Rosenselskabet, men håber det går an;0)
   Har netop fundet jeres side og vil prompte lægge link til min personlighedsspaltede rose på;0).
   Og hvis der er en rosen-ekspert iblandt læseren, så skal jeg ved lejlighed lægge foto op af en Jacques Cartier-rose jeg har - så skal kaffen nok komme galt i halsen og skepsisen males med den helt brede pensel!!! Men I må have lidt tålmodighed...:0)

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
  6. Du er altid velkommen Katinka - der er altid plads til én til der kan lide duften af roser. Glæder mig til, at du vil lægge fotos ind, men det der med tålmodigheden.... men sådan er livet.
   Mange hilsner fra Merete (har vist også en rose der kan spolere din kaffeslurk) !

   Slet
  7. Spændende:0) - og tak for du gjorde mig opmærksom på FB-gruppen!

   God aften herfra

   Slet
 4. Det er vist den sjældne Nuggy-Nuggy-rose du har fået i haven kan jeg se. Den må du virkelig nyde. Sig endelig ellers til hvis der er noget du er i tvivl om.
  Kh Havenørden

  SvarSlet
 5. Hej Katinka
  Det er en dejlig rose du har og ærgeligt at var forkert. Jeg vil helt og aldeles afholde mig fra et bud.
  Jeg er nødt til at kommentere på Havenørdens svar ovenover.
  Jeg har grinet så tårerne strømmede og da jeg ville læse højt for min familie var det simpelthen umuligt. Jeg håber at se mere til Havenørden og at hun/han byder ind med flere gode tips rundt omkring i bloglandet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er vi to....bare der bliver fordelt lidt;0)

   Mange hilsner og god lørdag fra
   Katinka

   Slet
 6. Hej igen Katinka
  Så nu kan du godt glemme alt om "Nuggy-Nuggy"!
  Din rose har været lidt rundt i kenderkredse og Knud Pedersen Rosenposten.dk har et bud der hedder ’President de Seze’. Men Knud vil rigtig gerne dufte til den for at være helt sikker - så du må af sted til sommer.’Jenny Duval’ er også et bud. Må lige huske at få med, at foruden selve blomsten du medbringer skal der være stængel med blade og torne, som et samlet hele ved bedømmelse.

  Mange hilsner fra
  Merete Møller
  Roser i Nordjylland - Det Danske Rosenselskab

  SvarSlet
  Svar
  1. Stort smil og tak herfra!

   Så må hele familien en tur til Jylland, hvilket jeg længe har sukket over, da jeg tilbragte hele studietiden + ½ år mere i Århus!

   Jeg skal tage en halv gren med, hvis det letter opgaven;0)

   Skal hurtigst checke Rosenpostens hjemmeside for de to forslag...HVOR ER DET VIDUNDERLIGT!

   TAK TAK og atter TAK fra Katinka

   Slet
  2. Hej Katinka og Co.

   Det er 100 % en "Nuggy-Nuggy" i fuldt flor, der er tale om på billedet.

   Mvh Havenørden/Havedetektiven

   PS. Det er Jonathan Spang eer er morderen i Forbrydelsen III
   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka