lørdag den 24. november 2012

HERITAGE - EN ENGELSK DRONNING AF EN ROSEFra august måned.En af de allersmukkeste engelske roser er efter min mening Heritage. En utrolig ynde og lethed i den silketynde kronblade og en dejlig sart rosa farve gør den til en for mig uundværlig rose i haven. Har tidligere haft dem stående under ikke-optimale forhold, men i år blev de gravet op og plantet i den lækreste muld i en kæmpe krukke, hvor de nu alle 3 kan komme sig, genvinde kræfter og vise deres skønhed.

Og sikke blomster de har foldet ud til skue – tror de andre roser i haven er blevet lidt mere røde i tonen grundet misundelse over den særlige forkælelse som Heritage x 3 får!

Jeg ved ikke alle har lige stort held med denne rose, men jeg synes den er besværet væk – skønhed med frisk duft og en aura af gamle rosers sødme over sig.


Fra oktober - men har stadigt knopper derude nu...

7 kommentarer:

 1. Denne rose var min første Austinrose, for jeg havde set vidunderlige billeder af blomsten, samt hørt mange rose den til skyerne. Blomsterne skuffede mig da heller ikke... men der kom ikke mange af dem. Dens skud var lange men svage. Der var traktose i den have, så rosen fik ikke de allerbedste forhold. Jeg burde bestemt prøve den i min nuværende have, og få manet min dårlige start med selveste Heritage, i jorden. Tak fordi jeg blev mindet om denne rose. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekommen Alice, du må prøve igen:0)

   Men ja væksten er lidt blød i det, men blomsterne har den yndigste sarthed over sig...forfinede...

   Mange hilsner og dejlig søndag fra Katinka

   Slet
 2. Det er så en af de roser, jeg ikke har, men den ser skøn ud. Jeg har ikke lige planer om flere roser, du har jo lokket mig en gang :)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, du skal passe på ;0)

   Men Lisbeth du har jo et hav af skønne roser og selvom Heritage ér vidunderlig, så er det jo sådan, at Austin-roserne i mange tilfælde i ydre ligger så nær hinanden, at man på afstand ikke oplever den helt markante forskel (ups, bliver jeg nu lynchet?)...
   Men Heritage har smukke, smukke poetisk sarte blomster, men The Generous Gardener, som jeg ved du har budt indefor som ny lejer i din have, har nogenlunde de samme farver i sig - dog med lidt mere hold i vækst og blomsterhoved (jeg har dem som klatrere).

   Kh + god søndag fra
   Katinka

   Slet
 3. dejlig beskrivelse...tak..har den ikke selv..

  SvarSlet
 4. Velbekommen Lilian:0)

  Mange hilsner fra Katinka

  SvarSlet
 5. Så røg der lige en rose mere på min ønskeliste inde på Rosenposten.:-) Den skal også hjem og bo i min have, måske i en stor krukke.

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka