tirsdag den 27. november 2012

EN KURV FULD AF SKATTE


  
Ja, hvis man ikke lige ved det, kan det muligvis være svært helt at få øje på værdierne, men husets to yngste beboere er ikke i tvivl...dét her er sager!

Med børn i haven er det ofte en balancegang mellem rent børneanarki og mine stramme planer. Jeg bryder mig ikke om en afsindig masse plastiklegetøj i rundtossede farvekombinationer, men acceptere et vist antal, hvis alternativet ikke lige er til at finde eller inden for rækkevidde.
Pinde kommer vi muligvis aldrig til at mangle heller – mine to drenge er mere stabile i deres tilstrøm af kæppe end diverse hunde på skovtur. Har haft bunker og atter bunker rundt omkring i haven (for de bliver afvist ved hoveddøren), men nu har jeg fundet en hurtig løsning. En stor solid kartoffelkurv er blevet udnævnt til skattekiste...den løsning kan jeg leve med og drengene virker yderst tilfredse med den gestus fra min side...  

Faktisk kigger de på mig, som har jeg endelig set lyset og værdien ved deres fund! Dette synliggjort ved hjælp af at udnævne en rummelig opbevaringsmulighed fremtrædende placeret nær hoveddøren...
8 kommentarer:

 1. Jeg kom bare lige forbi.
  God ide med kurven, men nyd nu børnenes leg medens de er små, for før du ser dig om er de store, og så vil du MÅSKE alligevel mangle lidt legetøj hist og her, og hel ærlig hvad betyder det dog???
  Ha´ en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan tro jeg nyder dem, men prøver at holde plastiklegetøj nede på niveau, hvor der er plads til alle. Især den lille har en evne til bare at sprede det kulørte rundt i haven, som for at synliggøre mulighederne;0)
   Men de har tonsvis af legetøj de to...men heldigvis er en del af træ - det synes jeg lettere mit øje kan kapere!

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 2. Plastiklegetøj er ikke det kønneste, men godt at pindene kan bruges, det har vist alle dage været godt legetøj. Og at du endelig så lyset :) så de kunne have det lige uden for døren, det var faktisk ret sejt i hvert fald for dine drenge.
  Jeg kan huske, da min yngste var lige ved at være for stor til legetøj, dengang lavede Bent et sværd af træ til ham, se det duede. Det er nok 12 - 13 år siden, til januar bliver han 25 år, ak ja hvor tiden går. Jeg vil ikke sige, du skal nyde dine drenge, for det ved jeg du gør :)
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja Lisbeth - dét gør jeg:0)

   Her har vi også både træsværd og "Emil fra Lønnebergs bøsse". Begge højt skattede og jeg acceptere det, selvom jeg er sådan et 70'er barn, der er opvokset med, at våben ikke højte hjemme i børneleg...
   Og ja tiden suser afsted - når den lille nu slår slig, siger han muggent, at det gør "mega-ondt", hmm...så er man blevet stor synes jeg;0)

   Kh + dejlig dag fra
   Katinka

   Slet
 3. Det er ikke nemt at være drenge med hang til pinde :)))
  Jeg erobrede vores have tilbage, da den yngste blev 14, SÅ var det slut med fodbold etc. (vi har en boldbane) 5 min. gang herfra). Men jeg holdt længe ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. :0) - hvor er du skønt tålmodig Lene!
   Her har vi kvarterets legeplads 100 meter væk som kan nås via lille græssti langs haverne, så her foregår den vildeste fodbold allerede, mens de mindre kampe får lov at være i haven:0).

   Og pindebegejstring er simpelthen både livsbekræftende og lattervækkende. Tænk at gå i selvsvind over en lille pind og bare se lykken i den - dét er bare SÅ vidunderligt, ukompliceret og fyldt med fantasi...Især når de ikke ligger overalt i haven så man falder over dem;0)

   Mange hilsner fra
   Katinka

   Slet
 4. Det ser fint og rustikt ud med kurven.
  Pinde kan man aldrig få for mange af, sådan havde mine drenge det også. Nu er det den ene af mine hunde der elsker at finde pinde i havens hjørner og slæbe dem frem i lyset.
  Og for at det ikke skal være løgn, hentede jeg selv nogle pinde i skoven forleden som skal bindes sammen til en stjerne, som jeg ellers kunne købe i De fire årstider (Lyngby) for nogle hundrede dask;o)
  Det værste jeg har budt mig selv og min have for børnenes skyld, var et af de store runde lyseblå 10000 liters badebassinner som den yngste elskede at boltre sig i i 3 somre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha - trampoliner og store badebassiner har jeg svært ved at invitere indenfor i vores lille have - godt vi kan benytte andres;0)

   Og ja pinde har mange funktioner - skønne at lege med (for hvad kan de ikke med en sund dosis fantasi blive til?), som plantestøtte og ja til dekorationer...grenstjerne af tynde, tynde grene havde jeg første år her grupper af i vinduerne - smukt, enkelt og naturligt - lige mig;0)

   Mange hilsner fra
   Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka