fredag den 9. november 2012

EN HILSEN MED OVERSKUD OG GLÆDE!

Sikke en varme og medmenneskelighed! I en verden hvor man tiltider kan få en snærende fornemmelse af selvtilstrækkelighed og selvcentrerede tendenser, ja så må jeg dele dette med jer... Har ikke planer om politisk propaganda, men tillader mig alligevel at tro, at mange sikkert kan følge mig, når jeg skriver, at jeg onsdag morgen lettet stod op til resultatet af det amerikanske præsidentvalg og kunne konstatere, at Mr. Obarma fortsat sidder i det amerikanske førersæde. ”Humanismen og medmenneskeligheden lever!” Råbte mit hjertet i fryd!

Den samme glæde følte jeg her i mit eget lille univers, da jeg igår kom ud til postkassen, hvor der overraskende lå en pakke. En stor kuvert uden frimærke! Jeg havde selv samme morgen skrevet tilbage på en kommentar fra Bente (Elmbjerg's Eden) angående Sedum, og havde spurgt til navnet på en god, hvid sankthansurt. Hurtigt fik jeg svar tilbage, at jeg da kunne få en stikling – og tænk...dér i kuverten lå 3 dele planter, som Bente da lige havde smidt af på vejen!

Jeg er målløs, glædesstrålende og så begejstret for den omsorg og medmenneskelighed som der der mødte mig – at mennesker ser ud over deres egen behagszone og ønsker at glæde andre, selvom det bliver lidt besværligt for dem selv! Det er SÅ berigende og vidunderligt – sjældent har haveglæden føltes varmere her i november! Tænk at gå i haven, grave, dele, pakke, skrive kort og aflevere en pakke til ukendte mig, bare fordi jeg synes en hvid sedum vil være skøn i haven – det er da enestående! Hvor bliver verden bare til et bedre sted, når vi ikke blot tænker på, hvordan vi selv i nuet finder tingene lettest eller mest behagelige. Når vi finder overskud til at kigge målrettet på andre og ønske at glæde dem! Sikker på vi gennem sådanne handlinger og uselviskhed alle ville beriges med flere lodder i livets lykkelotteri...

Så lige nu tror jeg på, at verden ikke er rent a lave – tak til Bente – og tak til Obarma…

6 kommentarer:

 1. Ja men det er det, jeg siger, haveblogverdenen er noget helt specielt og bliver hurtigt uundværlig.
  November er slet ikke så lang og træls, som den plejer at være, fordi vi er en del af en en skøn gruppe havebloggere, som elsker at gøre noget for hinanden.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Dét er da vidunderligt!!!
   Bliver simpelthen SÅ glad, for lyspunkter i november kan vi alle bruge;0).

   Kh

   Slet
 2. Sikke en dejlig "historie" Katinka :-)
  Jeg vil vædde på, at Bente blev mindst lige så glad som dig, over
  at kunne få lov at sprede plante-glæde.
  Nyd din weekend.
  Kh Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lone!

   Håber du har ret, for hvor er det dejligt når sådan et overskud udvises:0).
   Og glæde og begejstring kan vi vist ikke få for meget af (så længe det er ægte og sund...)

   Hav en god lørdag.
   Kh Katinka

   Slet
 3. Svar
  1. Det gør jeg sørme også;0)

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka