søndag den 25. november 2012

DONE! - TROR JEG NOK...


Skulle have været færdig med løglægning for længe siden. Har flere gange (efterhånden en tradition) med veltilfredshed lagt havehandskerne på hylden, smilet over at målet med efterårets løglægning var nået og alle forårsløgnene nu var gravet forsvarligt ned i jorden. Altså at det hårde arbejde skulle være vel overstået for i år.

Men...så var det at jeg blev fristet – og fristet  - og fristet!

Fire gange har jeg med lettere røde øre fundet læglægger og håndskovl frem igen og taget endnu et nap i bedene. Jeg har en ryggrad som havens velnærede regneorme, når det gælder planteindkøb - og i særdeleshed indkøb af forårsløg! Måske er det min voldsomme forårslængsel, der giver udslaget og får mig til at hamstre løg, som et efterårsdesperat egern ved den første frostgrad.

Lavede for ca 1 måned siden en liste over nye løg til haven. Har ganske sikkert glemt en del af det der siden er kommet til, men efterårets sidste pulje (som er kommet i jorden denne weekend) ser således ud og er alle gravet ned i min nye blå zone i haven:

25 blå prydlød, Allium Caeruleum
100 almindelig blå perlehyacinter
25 lyseblå perlehyacinter
75 lyseblå krokus, Blue Pearl
20 tuplipaner Blue Parrot
10 Tulipaner "Shirley"
30 Anemone blanda ‘Blue shades’

Åh, jeg er så forårsutålmodig nu....


Egne fotos og fotos fra Vivara Naturprodukter hvor en del af løgene er købt.

14 kommentarer:

 1. Ja, jeg længes også allerede efter forår. Dejligt med alle dine løg. Jeg har overtaget min have for nylig og aner ikke hvordan den ser ud om foråret. Har lovet mig selv ikke at lægge nogen løg, før jeg ved hvordan den ser ud. Men det holder hårdt. Glæder mig til at se billederne fra din have når det hele spirer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha Nana - den har jeg også prøvet. Glædet mig til at se hvilke skatte jorden gemte på, men blev slemt skuffet over at den stod på væld af eramtiser, få gule og en del højrøde apeldoorn...og SÅ gik jeg ellers igang:0)

   Håber du er heldigere end jeg, for jøsses jeg har stopfodret jorden med køg især de sidste 3 år...

   Mange hilsner fra
   Katinka

   Slet
  2. erantiser(!) - lidt for hurtig på tasterne....:0)

   Slet
 2. Kære Katinka

  Kender det bare SÅ godt, den overskrift kunne jeg også have skrevet :-). Lagde de (dengang) sidste løg i søndags, men så igår i Jem & Fix havde de alle poser løg til 10,-. Det kunne jeg ikke stå for. Købte iøvrigt også blå anemoner, som dem du viser her.

  Fin blog iøvrigt. Tak for mangen inspiration og oplysninger og selvfølgelig skønne billeder.

  KH
  Stinne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Stinne!

   Tak for din besked - dejligt med lidelsesfæller;0...og tak for dine søde ord om min blog, dét gør mig rigtig glad!

   Mange hilsner og dejlig mandag fra
   Katinka

   Slet
 3. Så masse flott løk, om bare noen måneder kan vi begynne å kikke i hagen etter
  små spirer og grønt liv,,jeg gleder meg,,

  God søndag fra meg.
  Marit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit!

   Ja du har ganske ret - så længe er der heller ikke til de første løgplanter dukker op. Sidste år havde jeg roser til jul og 1 uge inde i januar sp jeg den første gule erantis i haven...Åh, hvor også jeg glæder mig!

   Mange hilsner og rigtig dejlig dag fra
   Katinka

   Slet
 4. Jeg skal da love for, at det var mange løg, du fik lagt, men det er jo rart, når de kommer op, så må man tage det hårde arbejde først.
  Det med rygraden lider alle havebloggere vist af, der ryger altid lig lidt ekstra i kurven, når det er faldet i pris :)
  God blæsende søndag
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. :0) - jep...tror en del kender til følelsen af mangel på løg-mådehold;0)

   Men det er vitterligt et hårdt arbejde, men i år har jeg dog holdt en smule igen ift tidligere års tusindtal. Min mand begriber ikke hvordan så mange løg kan være i jorden, men jeg tror nu der stadig er lidt ledig plads rundt omkring....

   Kh og dejlig dag fra
   Katinka

   Slet
 5. Hvor du heldig nu at have fået de sidste løg i jorden - jeg mangler stadig at få "del 2" af mine gravet ned.
  Der synes hele tiden at komme noget i vejen, dårligt vejr, forkølelse, for mange aftaler i kalenderen eller mørke, når jeg er nået hjem om eftermiddagen.
  Nu må jeg få det gjort før der kommer frost.
  Det er da et dejligt blåt hav af forårs-løgplanter du har fået plantet - det bliver spændende at se billeder af det til foråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Berit - jeg glæder mig også til synet - og at vise jer andre det...

   Og jeg var lang tid om at komme igang i år (først sidst i okt den første løg-bølge kom i jorden), men da jeg for ca 3 uger siden gik amok med spaden en søndag, ja så var det som om iveren kom over mig. Sidste del er også placeret i det nu nyanlagte bed - og det er jo en del nemmere at lægge løg og plante stauder på samme tid, så jeg fandt tid og energi i den optimerede proces;0)

   Rigtig dejlig dag og mange hilsner fra¨
   Katinka

   Slet
 6. Hvis de bare bliver halvt så smukke som på billederne når de begynder at pible frem, så er det da en dundrende succes :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, dét håber jeg! Eneste jeg er lidt usikker på er om tulipanerne er for kunstige i deres udtryk, men så må de jo bare graves op igen;0)

   Mange hilsner fra
   Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka