lørdag den 3. november 2012

BØGER OM HAVEN - GULD KOM MED POSTEN- Eller måske ikke ligefrem guld, men så guldkorn da! 2 vidunderlige bøger, som ganske sikkert vil give en voldsom inspiration til, samt virkelyst i haven.

Jeg elsker bøger! Både faglitteratur og skønlitteratur. Har altid elsket fordybelsen, at få indsigt i andre verdener og måske problematikker, samt suge viden til mig om såvel mennesker som ”alt det andet”. Nyder at se livets bredde blive strukket godt ud til siderne...

De seneste 5 år er havebøgerne for alvor flyttet ind, og jeg har mine klare favoritter. Især dem med de vanvittigt smukke fotos, der giver drømme og projekter næring og de meget mere faglige a la ”sådan klare du denne udfordring”, interesserer mig.

Tror de to nye ryger ind i første kategori – den ene er godt nok på tysk (som jeg ikke siden gymnasietiden for alvor har kastet mig ud i) og stilen måske lidt ved siden af min, men tankerne den sætter i gang, er det jeg dømmer ud fra. Og her tror jeg ikke jeg bliver skuffet.

Den anden bog er drømmende smuk og sådan een, der får mit hjerte til at hoppe i brystet og armen til at krible for enten straks at virkeliggøre nogle af skrivebordsprojekterne -som jeg fra tid til anden skitserer på - eller ringe til trælasthandel og bestille rå mængder af træ...(og en smed kunne også komme med, nu hvor vi var i gang).
Uha en farlig med vidunderlig følelse, men først skal jeg rigtig, rigtig, rigtig nyde bøgernes billedside, mærke hvordan alle idéerne centrifugerer rundt om mig, så jeg bliver ør og skør og så – så skal jeg vist til endnu engang at forhandle med min mand om tid, kræfter og økonomi til haven!
For det var desværre ikke materielt guld, der kom med posten...
Men nu spekulerer jeg på: Hvilke en havebog ville du nødigst undvære i din samling?

Del det gerne med mig her - dét kunne gå hen og blive vældig interessant (og små-dyrt)...

Bøgerne der kom var "Sichtschutz und Gartendesign - Das grosse Ideenbuch"
og Ulf Nordfjells "Fourteen Gardens"


6 kommentarer:

 1. Altid dejligt med nye havebøger, jeg kender ikke dem, du viser her.
  Jeg har mange favoritter og en hel hylde fyldt. En af de bedste må være Torben Thims bog Historiske Roser, den er læst mange gange. Også bøgerne om rhododendron af Niels Skjöldberg er pløjet igennem utallige gange.
  Når man nævner rhododendron, må jeg også tage bogen af CD med: Jeg ved hvor der findes en have så skøn.
  Jørn Dannesboe har også skrevet flere gode bøger. Den ene som hedder Stenbedet har givet mig inspiration til mit ørkenbed. Skov- og surbundsbedet er også læst flere gange.
  Måske var dette inspiration til lidt julegaveønsker.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der findes MANGE skønne og Torben Thims bog er også mig kær - fik tiltusket mig den i sommer til ingen penge, da jeg besøgte (den deeejlige) planteskole i Løve! Det gjorde mig ikke mindre glad for bogen selvom den er lidt falmet:0)

   "Jeg ved hvor der findes.." er sådan en dejlig vinterbog, der får mig til at spekulere på hvor mange eventyrlige haver, der gemmer sig derude rundt omkring...
   De andre kender jeg ikke (har kun en rhododendron i haven), men det er jo altid værd at undersøge...

   Kh + god aften
   Katinka

   Slet
 2. Svært spørgsmål sådan lige at svare på, men et godt bud på en af de mere faglige kunne være ´Den dovne have´, tror det er Ríe Post, der er forfatter. ´Hvilken plante hvor´, mon ikke det er Jane Schul. Og måske den lidt gamle ´Stauder´ af Grethe Vembye, den mangler af gode grunde de nymodens stauder, men jeg er jo også meget til det gammeldags.

  En rigtig vinterhyggebog er Karen Sybergs ´Admiraler elsker sukkerpærer´, en samling af klummer opdelt efter årstid. Hun har også skrevet ´Livet i en landsbyhave´, der er næsten ligeså god. I det hele taget kan jeg godt lide bøger om ´havemenneskers oplevelser og tanker´, gerne de små.

  Har du læst Karen Sybergs?

  SvarSlet
 3. Nej Hanne hende kender jeg ikke, men lyder som et hyggeligt bekendtskab!

  Og "Hvilken Plante Hvor" er som en bibel for mig - står også under Nyttig Litteratur. En bog som ALDRIG må være udenfor rækkevidde, for den er SÅ brugbar!!! Burde være en bog man automatisk fik forærende sammen med sin første have:0). Politikens Store Havebog som Jane Schul er medforfatter på, er også en super nyttig sag!

  Men tak for din dejlige kommentar!

  Mange hilsner fra Katinka

  SvarSlet
 4. Jamen så kender du måske heller ikke den svenske forfatter Lotte Móller, hun har også skrevet nogen vinter-hygggelige nogen, prøv at google lidt. Eller hvad med Svend Ingvar Anderson. Kommer helt i tanke om mange bøger, jeg vil genlæse. Så må jeg jo hellere slukke pc´en, den er nu en tidssluger, en hyggelig tidssluger, men............

  (Carel Kapek?)

  SvarSlet
 5. Kender den gode Svend Ingvar Anderson, men ikke de to andre... Men sikke du tryller frem Hanne:0).
  Havde planer om igår aftes at finde dem du henviser til, men kl 16.30 gik al internetforbindelse og den blev først genetableret engang i nat, ØV. Så jeg må google og søge i aften i stedet...

  Kommer du på flere, må du ENDELIG ikke holde dig tilbage:0)

  Mange hilsner fra Katinka

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka