torsdag den 20. september 2012

VIOLFRØSTJERNE "HEWITT'S DOUBLE" - ET SANDT VIDUNDERDette foto er fra sidste år.
ET SMERTELIGT SUK

Jeg er fuldstændig ør af begejstring over den dobbelte violfrøstjerne Violfrøstjerne. Thalictrum Delavayi 'Hewitt's Double'.  Dens vidunderlige skyer af små pompon-agtige, lyslilla blomster får hjertet til at springe et slag over, når jeg ser den udsprungen. Jeg er vild med den, og kan kun anbefale den til alle med mere end 30x30 cm,s jord til rådighed…

Og i år var den ene dobbelte violfrøstjerne helt grænseløs i sin gro-iver. 2,5 meter nåede den op og var det skønneste skue. Jeg skulle endeligt huske at forevige den - og i det helt rigtige lys som den fortjente! Men hvad skete så? I en dramatisk – ikke ildkamp, men spadekamp – mod en rotte, der skrækkeligt havde forvildet sig ind i haven, fik netop min violfrøstjerne et hug. Dødeligt måske? Det vil næste sæson vise. Jeg er ikke det mindste sur på hugget, der nedlagde vidunderet, men rotten hader jeg nu om muligt mere end før, for den nåede at slippe væk…

Og så krydser jeg ellers fingre for at min dyrbare, dobbelte violfrøstjerne tør komme igen til næste år…2 kommentarer:

  1. Av - av for en rottehistorie, synd at det var Hewitts Doubble det gik ud over, men den skal nu nok komme igen. :o)

    Spændende blog du har her, jeg har fluks skrevet dig på min blogliste. Er du tilmeldt http://www.haveblogs.dk/ , det giver lidt "reklame" så du også kan få lidt respons. Også en god idé at kommenterer hos andre, så bliver man så dejlig nysgerrig over "den nye" i flokken. Et dejligt selskab iøvrigt :o)

    På facebook er der også en gruppe der hedder Glade havebloggere: https://www.facebook.com/groups/227085930668863/
    Nå ja... så er der min egen fb-gruppe: Drivhusglæder og Haveguf: https://www.facebook.com/groups/342373293962/ og iøvrigt mange flere havegrupper.

    Måske du allerede ved alt det her, jeg kunne bare se at du ikke havde så mange faste læsere endnu og det er jo bare med at komme ind i flokken og så vi alle kan blive både klogere og gladere af al denne grønne læsen... ;o)

    Masser af havehilsner fra fru friis (der ELSKER bloglivet ;o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Fru Friis.

      Tusind tak for din søde og hjælpsomme kommentar. Den skabte oprigtig talt glæde her – og er den første kommentar på blokken overhovedet, så stort smil herfra!

      Bloggen er ganske ny – 3 uger har den levet og kun i den sidste har jeg gjort lidt reklame for den, så jeg er MEGET glad for dine råd, for jo jeg er blog-novice! Kan se en hel del klikker rundt, men nu skal jeg gerne til at have fat i faste læsere og respons fra besøgende…

      Er endnu ikke tilmeldt www.haveblogs.dk, selvom jeg for to uger siden ”ansøgte” om det. Ved ikke hvor tit lister evt bliver opdaterede og om det kan være grunden til min manglende optagelse der…
      Måske jeg skal sende endnu en venlig anmodning;0?

      Har fluks ansøgt om medlemskab af Glade Havebloggere, men er desværre ikke udstyret med et drivhus, så føler mig ikke helt værdig til medlemskab af ”Drivhusglæder og Haveguf” (skøn titel for øvrigt) - med mindre mit forårsarrangement med 5 kasser fra Aarstiderne stablet ovenpå hinanden og derefter beklædt med klart plast kan defineres som et sådant…næppe (men virkede fint i øvrigt - om end pladsen var trang)!

      Men endnu engang tak for hjælpen og velkommen til min haveblog – håber den vil inspirerer og skabe endnu mere havebegejstring… Jeg vil i hvert fald arbejde på, at den skal blive et skønt bekendtskab!

      Mange havehilsner med jord under neglene fra Katinka Raabymagle

      Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka