onsdag den 19. september 2012

PLANTEPORTRÆT: GERANIUM ROSE CLAIR

Skal man have dækket jorden i en fart, uden det skal koste en formue, er Geranium oxonianum "Rose Clair" en effektiv staude at introducere i haven. Sjældent har jeg oplevet grokraft og nøjsomhed i den kaliber. Ja skvalderkålen nærmest halser efter her.

En skøn storkenæb, der effektivt dækker jorden, utrolig let lader sig dele og som aldrig klager eller kræver. Jeg er målløs over den! Dens blomster er køligt rosa og passer ikke ind hvor som helst, men de er vidunderlige på de steder, hvor man gerne vil have dækket jorden uden det kræver ret meget af en som haveejer. Den blomstre fra tidlig sommer og til frosten kommer og har en enkelhed over sig, der gør den let at indpasse også i de vildere hjørner.

Sidste år - i et spontant og langt fra velovervejet øjeblik - rev jeg en lille stikling af en af mine planter og stak den i jorden ved sandkassen, gav den en slat vand og vendte derefter ryggen til og glemte alt om min handling. 2 måneder efter stod den frodigste staude og struttede som en grøn pude ca 30 cm i diameter. Der blev jeg overrasker! Dette forår gravede jeg planten op og har nu tilplantet bed i min mormors have, et frit stykke næringsfattigt og trist jordområde under postkassen og sat lidt i mit grønne bed mellem børnenes zone og gavlzonen – alle steder gror nu store, smukke, grønne planter frem uden et eneste klynk.

Så skal jorden dækkes, penge spares og tiden bruges på andet end at luge, er Geranium Rose Clair måske værd at invitere indenfor? En rigtig slider...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka