mandag den 17. september 2012

LYKKEFUND OG PAUL NOËL - ET SJÆLDENT SKØNT PARLØB


Jeg må først tilstå – dette er en tilfældighed! Et af de små mirakler, som man kan være heldig at opleve uden at have skænket muligheden for det bare en smule. Et vidunderligt partnerskab, som jeg nær havde destrueret inden det fik lov til at folde sig ud for mine øjne.

Hvad dælen taler jeg om?
Om det skønneste syn der i juli måned åbenbarede sig for mine øjne. Roserne Lykkefund og Paul Noël i øm omfavnelse! Dengang havde jeg ingen blog til at formidle det, så derfor dette indlæg nu. For nej blomsterne er for længst forsvundet, men hvor kunne jeg unde andre at opleve disse to roser sammen - måske allerede til næste år...

Hvis du nu er rosenelsker som jeg, vil du sikkert tvivle på mine ord og forholde dig kritisk til hvordan sådan to kan vokse sammen. Den voldsomme Lykkefund og den yndefulde og ryggradsløse Paul Noël, men det er præcis hvad de gør – vokser sammen! Pointen er blot, at de ikke gror sammen! De er plantet ved pergolaens 2 bagerste søjler, som er forbundet af et ”listehegn”. 2,5 meter står de fra hinanden og vokser derfor mod hinanden og ind i hinanden uden samtidigt at flette rødder.
I foråret var den gode Paul ellers ved at blive rykket, da jeg ikke helt kunne finde meningen med hans eksistens i pergolakompositionen, men jeg fik det aldrig gjort. Heldigvis…

Og hvad skete så? Hvordan kunne den cremehvide Lykkefund med det gullige centrum passe til Paul Noëls kraftigt varmrosa blomster? Svaret ligger i knopperne – og dét havde jeg ikke skænket en tanke! Lykkefunds knopper har nøjagtigt samme farve som Paul Noëls udsprungne blomster og det giver et forrygende resultat. Tænk, sidste år har de vokset hver for sig, uden nogle har stoppet op og bemærket farvesammenfaldet. 
Jeg må have været blind - baby-ramt i hvert fald... 

Desuden er Paul Noëls blomster ikke abnormt store, så proportionsmæssigt lader de to sig også forene.

6 kommentarer:

 1. Virkelig smuk sammensætning! Held og tilfældigheder skal man ikke kimse af når det gælder havens sammensætning af blomster :) Jeg holder selv rigtig meget af Paul Noél og har den i min 3. have nu. I første have var det også en tilfældighed at den kom til at vokse sammen med Souvenir de la Malmason, men de var skønne sammen. Glæder mig til at læse resten af din blog, så jeg har tilmeldt mig din blog.
  Havehilsen Alice

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til Alice!

   Ja held skal der også til og dette var et af de større - men så smukke sammen. Lykkefund med sin vildskab og kraft, mens Paul Nöel blødt lader sig væve...Hvor jeg glæder mig til at se deres partnerskab igen til næste år!

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 2. ja, det er eet af naturens små mirakler - underskønt - smukkere kunne en maler ikke forene dem.
  Har selv en alle med 12 "søjler, hvor der vokser clematis´, i år har jeg også sat roser, og er vild spændt på hvordan de forener sig....

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de er SÅ smukke sammen! Spændt på hvad dit projekt bringer af skønne oplevelser!

   Mange hilsner og god aften fra
   Katinka

   Slet
 3. Spændende parløb. Det ser helt dejligt ud. Glæder mig sådan til at få Lykkefund etableret, for jeg har kun hørt godt om den.
  Hilsen Lisa

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sådan en skøn rose, som skal have så mange varme ord med på vejen.

   Min var lidt tid om rigtigt at tage fat, men måske fordi jeg ret uvenligt flyttede den 2 gange på 2 år (var først placeret ved gammelt æbletræ som planen var at den skulle gro ved. Da træet måtte fældes pga sygdom blev rosen flyttet....og så lige een gang til for at stå helt rigtigt!). Men nu skyder og gror den og uh hvor en den vidunderlig!!!

   Mange julehilsner fra
   Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka