tirsdag den 11. september 2012

HAVEJOURNALEN – NOTER TIL EFTERÅRETS LØGLÆGNING.


Inden længe går turen til Aldershvile Planteskole i Bagsværd, som er en pragtfuldt planteskole at besøge. Stort udvalg, kvalificeret personale og en - set fra mit synspunkt  - smukt balanceret taktik om at være både inspirerende, faglig og ordentlig...uden at miste jordforbindelsen. Aldershvile er altid et besøg værd, men her i september er det løgene jeg kører efter. Ofte et bredt udvalg og fornem kvalitet. Sikker på de heller ikke i år skuffer.


I år skal der suppleres op i bedene for at forstærke udtrykkene. Især Tulipanerne placeres i bedene, mens narcisser, krokus og de små vintergækker for lov at dukke mere frimodigt op i havens mindre kontrollerede dele. I år kom kun få allium op i forhaven – det skal der gøres bod på nu, så de skønne bolde med fyrværkeri-referencer igen kan pryde blandt de seneste tulipaner og de første roser.

Min overordnede farvepolitik er, at de hvide, cremefarvede og blå (+ twist af gul) placeres i randen af baghaven og de purpurfarvede, rosa, pink og mørke toner opleves i det store plænebed, zonen udfor husgavlen og i forhaven. Når tulipanerne blomstrer, dominerer de næsten alene billedet i haven. Derfor vægter jeg gentagelsen og roen den skaber, når stauder og sommerblomster endnu ikke på den tid af året er parate til at bidrage med de store, grønne løvpauser i haven.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka