torsdag den 13. september 2012

GRØNNE TOMATER SOM BEDFYLDER - RUNDE OG HUMORISTISKE


Huller i bede kan vist ikke undgås. Nogle planter kommer af ukendte årsager ikke igen, andre gange bliver jeg grebet af en idé som ikke kan vente, og en plante bliver flyttet til et bedre sted uden at jeg har overvejet, hvad der skal komme i stedet. Sådan gik det i sommer, da et bed blev rettet op og et nyt stykke jomfruelig jord pludseligt bare lå og ventede på min beslutning om dets kommende indbyggere.

Jeg kunne ikke finde den rette løsning, da det er hensigten, at en takshæk skal plantes i umiddelbart nærhed af bedstykket, som derfor i fremtiden vil ligge i skygge. Jeg var rådvild og underligt uafklaret, da jeg på en planteskole faldt over tomatplanter. Skønne, livskraftige tomatplanter! Som barn fik jeg altid tomatplanter af naboen i fødselsdagsgave, så måske disse planter talte mere til følelserne end fornuften, for placering i bedet ville ikke være den rene daseferie for en tomatplante – grundet skygge en del af dagen. Desuden ville røde tomater slet ikke passe ind i de kolde farvetoner i rosa og blå, der sidder på magten i den havezone jeg havde ledige lejemål i, men med hjem kom de.

Og sikke et sjovt og skævt valg. Tomaterne bliver ikke højrøde – næh, nærmest kun grønne, men det gør ingenting! De skal syltes inden længe, men indtil da er det de sødeste, grønne, runde bolde i et meget grønt bed. De giver en herlig selvironisk vinkel, som jeg ikke kan lade være med at smile af, hver gang jeg går forbi.

Så mangler du noget rundt, skinnende og overraskende i dit bed til næste år, hvad så med grønne tomater?   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka