søndag den 23. september 2012

FRØSTJERNER – STAUDER UDEN HØJDESKRÆK.


De høje stauder er imponerende. Bare deres grokraft må vækkebeundring fra alle sider, når disse giganter indtager luftrummet.

Sidste år satte jeg denne vanvittige frøstjerne, som i år nåede næsten 3 meter i højden. Vi stod målløse og betragtede dens dåd, mens den uden hverken at svaje eller blinke lod sine lilla stængler vokse med lynets hast.
Jeg er ret sikker på, at det er en frøstjerne, Thalictrum af sorten ”Elin”. I sommer frekventerede jeg ”Mathildestien” og her mente de det samme – hvorefter jeg tog en til med hjem! For enestående er denne frøstjerne. Og så fylder den ikke stort ved jorden, så der er fin plads til dens naboer.

En staude af format!

11 kommentarer:

 1. Hej Katinka.Dejlig blog du har.Jeg har meldt mig som fast læser hos dig.Stauder med højde er jeg også glad for.Jeg har kvæsturt-violfrøstjerne og kænpeverbena.De svejer så dejligt i vinden.God søndag til dig Jette
  PS!du kan se min blog på (mit lille gods)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.

   Tak for din kommentar - vil så snart jeg får tid checke din blog ud!
   Den frøstjerne jeg skriver om er ikke en "stangvare" på planteskolerne, men værd at lede efter, for den er fænomonal! Har aldrig set noget lignende og de andre høje planter er grønne af misundelse over så høj den bliver uden vaklen... Men kan da slet ikke undvære de andre høje også.

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 2. Jeg har også været på jagt efter "Elin", men det er ikke lykkedes endnu. Istedet fandt jeg "Splendide" i Holland i sommer, den skulle også blive høj.

  SvarSlet
 3. Ja dét skulle den (har den ikke selv), men mener ikke der findes nogle , der højdemæssigt kan hamle op med frøken Elin, men jeg kan tage fejl... Du kan eventuelt prøve på nettet på Mathildestiens planteskole i Vedbæk (har kun åbent få gange om året)hvis du stadigt er interesseret. Det er herfra jeg har fået fingrerne i mine.

  Mange hilsner fra Katinka

  SvarSlet
 4. Hej Katinka. Velkommen til blogverden. Jeg skynder mig og melde mig som fast læser :) og så må jeg ellers en tur rundt på din dejlige blog.

  Skøn Frøstjerne. Det er i det hele taget en smuk blomst.

  Mange havehilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen Lise Lotte.
   Håber du bliver tilfreds med turen;0).
   Og ja det er en vidunderlig blomstersky der præsteres.
   Mange hilsner fra
   Katinka

   Slet
 5. Hej Katinka, Velkommen i blogland. Har også meldt mig som fast læser af din blog. Desværre er min gadget "faste læsere" forsvundet og jeg kan desværre ikke få den tilbage. Du må have noget fantastisk jord med de kæmpeplanter du får.

  SvarSlet
 6. Velkommen til bloglandia ;o)

  SvarSlet
 7. Hej Katinka og velkommen til blogland :) - Du har da godt nok fut i skrivefingrene og det er dejligt ;)

  Glæder mig til at følge med i din blog - håber du også vil kigge for min blog og se dig omkring.

  Vi ses i strømmen

  Haveknus Annette fra www.eventyrhaver.dk/blog

  SvarSlet
 8. Spændende med din violfrøstjerne, 3 meter er da en slat og som du rigtigt skriver,
  den fylder ikke meget ved fødderne, så der er plads til de små planter!

  SvarSlet
 9. Velkommen i blogland.
  Jeg fandt frem til dig via Fru Friis.
  Gode billeder.
  Tak for kigget.
  Ha` en dejlig dag.

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka