tirsdag den 25. september 2012

FRI FRA SNEGLENE - OP I LUFTEN


Jeg er egentlig heldig – der har i år ikke været så mange af de rædselsfulde ibiriske skovsnegle at slås med, som i de foregående år (Læs mere i ”Hosta ogdræbersnegle. Liste over sneglesikre hosta”), men om der er noget jeg ikke vil opleve, så er det dræbersneglene i mine grønsager! Der tager jeg ingen chancer!

I år plantede jeg flere courgetter (Læs: Courgetter Black Beauty - da ganske køn trods alt) og her ville en umættelig snegl kunne gøre megen skade – ja når den først er gået ombord må grønsagen i mit univers kasseres... Jeg valgte derfor at plante nogle i krukker, som blev sat på øverste del af terrassen, men det smarteste og det der gjorde mig helt rolig, var en anden løsning: At plante i spande!

Således blev flere jordbærplanter og courgetter plantet og da vi tog på sommerferie og sneglene derfor ellers ville have haft rigelig med tid til at komme helt op på terrassens øverste plateau, ja så blev spandene hængt op i tørrestativets metalkonstruktion! De blev hængt op i torve, så de kom nærmere jorden og naboen derved lettere kunne vande (viste sig ligegyldigt, da det regnede hele tiden). Let, enkelt og lige til og med et glimt i øjet! Gid de slimede bæster har kravlet rundt nede på jorden og ærgret sig!

På nuværende tidspunkt hænger jordbærrene tilbage - men uden torv, da der gynges lige op af og risikoen for at få en spand i hovedet ellers ville været lidt rigelig stor…5 kommentarer:

 1. Hej Jeg har desværre ikke været så heldig som dig, med hensyn til snegle,jeg har haft rigtig mange, men har virkelig prøvet at gøre en indsats med at bekæmpe dem og det har også virket rimeligt. Du har ret i at courgetterne er ret så udsatte. Dit tips med spande er måske en løsning, det er i hvert fald et morsomt indslag.
  Jeg har først lige set din blog her til morgen, men har nu sat mig på som fast læser, så jeg vender nok tilbage med flere kommentarer.
  Jeg har ikke selv en blog endnu, men det kommer nok engang, da jeg synes at det er rigtig fint og givtig at komme i kontakt med andre havetosser.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
 2. Smart idé og jeg ser for mig hvordan slimbæsterne trasker rundt nedenunder og undrer sig... ;o)
  Jeg stødte iøvrigt ind i en "sneglerede" forleden dag, faktisk en skræmmende oplevelse... uha der var mange æg (som ikke fik lov til at udklække) men man kan da blive helt neurotisk over de æg man ikke opdager.... suuuk...

  SvarSlet
 3. ak...ja... de bæster,,,, det er sku' en evig kamp, jeg giver "mine" snegle kamp til stregen hjemme i haven..

  SvarSlet
 4. Ja du har ret, lad de slimede bæster ærge sig :-)
  Herlig blog du har.
  Kh Lone - din nye følger

  SvarSlet
 5. Ikke rart at have dræbersnegle. I år har vi heldigvis KUN haft få af dem, men for år tilbage havde vi rigtig, rigtig mange. Dengang gik min mand hver aften og gav dem et lille drys salt.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka