torsdag den 27. september 2012

EN ROSE VISER SIN SKØNHED
Denne rose hører ikke umiddelbart til mine ubestridte darlings, men skøn er den, New Dawn. Dog er den så ualmindeligt almindelig, at jeg kan blive lidt irriteret...for så krukket kan jeg godt være.

Men, den har sin berettigelse som klarterose for grokraften er god, kravene begrænsede, blomsterne smukke og remonteringen upåklagelig.

På denne tid af året hvor mange blomster begynder at takke af og farvespillet i haven går mod bladenes farvedominans fremfor blomsternes, ja så kommer de enkelte blomsterhoveder mere til sin ret. Jeg synes, at man mere nu får mulighed for at begejstres over en enkelt blomst fuldkommenhed, end når haven bugner med de skønne, så det bliver svært at skelne den ene fra den anden…så jo efteråret har sine små fordele.

New Dawn er plantet flere steder i haven – også i områder med lidt vildere karaktertræk - og de er vidunderlige, når de pludseligt midt i al vildskaben folder deres smukke, sartrosa blomster ud. Denne fuldendte blomst faldt jeg over, da den med fødderne i bregner og bispehue skød frem og udfoldede sin feminine skønhed.

Så hun er smuk, men det er kun farven der er sart!
4 kommentarer:

 1. New Dawn har bestemt sin berettigelse, dog er jeg slet ikke sikker på at mine to stadig har blomster... hmm.. Må ud og se i morgen.

  God nat...

  SvarSlet
 2. Jamen berettigelse, det har de fleste roser jo, ikke? I hvertfald så længe de blomstre, dufter, ikke er alt for voldsomme i farven og er rimeligt sikre i drift er jeg fan;0)...
  Har igår modtaget medlemsblad fra Rosenselskabet og forsøger nu at tøjle drømmene (for i dem er mulig ledig plads i haven altid betragtelig større end i virkeligheden - desværre).

  Men håber stadigt dine roser blomstre...

  Mange hilsner fra Katinka

  SvarSlet
 3. Jeg overvejer at anskaffe New Dawn, netop til at klatre i en portal. Fordi den er sund, kraftigt voksende og smuk med sart rosa blomster. Lykkefund vil vi plante lidt nordvendt, fordi den skulle kunne klare den placering.
  Spændende med alle dine roser. Elsker at finde nye haveentusiaster.
  Hilsen Lisa

  SvarSlet
  Svar
  1. Velkommen til Lisa!

   Ja New Dawn er en dejlig rose der ikke kræver for meget, så den kan du roligt købe til en portal...og mht Lykkefund, ja så er det en skøn livskraftig sag som bare gør højsommeren magisk!

   Mange julehilsner og dejlig aften fra
   Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka