mandag den 17. september 2012

DEN MIDLERTIDIGE KØKKENHAVE


Nu er det snart tid til at høste de sidste grønsager i haven.

Denne havesæson fandt jeg sent ud af (i april/maj), at jeg skulle ændre lidt på flere af bedens former. Fornuften ville have mig til at vente til det igen blev efterår, men utålmodig af sind som jeg er, grublede jeg lidt over udsigten til en sommer uden retning mod det jeg nu havde indset skulle ske…og gik så i gang med at grave og flytte.

Alt har klaret sig gennem sommeren. Det har krævet ekstra vanding og lidt overbærenhed med forlængelsen af det store plænebed, som ikke var så træt her, som det der har groet sidste år også, men intet er gået til og jeg er yderst tilfreds med min ændring!
I gavlzonen opstod store huller, da bedet blev rettet op. Her skal plantes takshæk inden længe, men i sommer har jeg brugt hjørnet til et virvar af diverse kasser, zinkspande og krukker til urte-/køkkenhave. Et charmerende, uhøjtideligt indslag i haven akkompagneret af improviseret højbed med ærtestativ. Rødbedernes blade har vist sig overordentlige dekorative og vil fremover også være at finde i det store bed, og ærterne har givet højde og inddeling mellem to zoner i haven. Ikke massiv som takshækken forhåbentlig med tiden vil fremstå, men som et let filter, der har en skødesløse charme.
Så nu tror jeg nok, at jeg snart skal have plantet takshækken, for derigennem at styrke fornemmelsen af ruminddeling…men måske tager jeg liige ét år til med køkkenhaven. Hvem ved? Jeg gør det i hvert fald ikke endnu.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka