mandag den 17. september 2012

BLOMSTERBUKETTER I SEPTEMBER


Selvom vi er godt i gang med efteråret, bugner haven fortsat af blomster – også af sommerblomster og stauder, der normalt kun udfolder deres skønhed midt på sommeren. Jeg er nemlig er kynisk haveejer, der ved hjælp af min saks, presser havens vækster til at producere blomster til langt ud på efteråret.  For jeg klipper! Ikke dagligt, men når det kommer over mig mens børnene leger. Så fjerner jeg de afblomstrede blomsterhoveder, klipper skønne buketter og tvinger på den måde planterne til at sætte et nyt kuld blomster – nye skal til for at frøstande herefter kan sende myriader af nye familiemedlemmer af sted.


På den måde kan jeg stadigt plukke store buketter af alt fra lathyrus, stolt kavaler, phlox, kvæsurt, løvefod, lupiner og roser…og så er der mange jeg ikke har nævnt, eller som blomstrer uden, at de kan tages ind til buketter.
Så sikke en fryd – blomster inde = flere blomster og længere sæson ude.

Jeg føler mig rig!


Fotos er af de buketter jeg plukkede i går.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka